VNG Leden

De VNG leden produceren zeer uiteenlopende glasproducten en halffabrikaten. Allen zijn onderdeel van grote internationaal opererende concerns


Ardagh Group gevestigd in Luxemburg is marktleider in de verpakkingsindustrie met 100 fabrieken in metaal, glas en andere technieken in 25 landen wereldwijd. Ardagh Group heeft 18.000 werknemers, produceert ongeveer 26,6 miljard verpakkingen per jaar en heeft een wereldwijde omzet van meer dan 4,1 miljard Euro. Ardagh Group maakt prijzen-winnende glasverpakkingen voor enkele zeer bekende merken op gebied van voedsel, drank en farmaceutische markten. In Europe heeft het 20 fabrieken waarvan er 2 in Nederland zijn gevestigd: Dongen en Moerdijk.

Saint-Gobain Isover levert innovatieve isolatiematerialen die worden toegepast in onder meer de woningbouw, utiliteitsbouw, metaalbouw, prefab houtbouw en door de doe-het-zelver. Isover maakt deel uit van de Franse multinational Saint-Gobain, welke actief is in 64 landen en waar anno 2009 ca. 190.000 werknemers werkzaam zijn. De missie van Isover is om thermische, akoestische en brandveilige isolatie-oplossingen te ontwikkelen die zorgen voor een comfortabele, energie-efficiënte en duurzame leefomgeving.


Libbey Holland te Leerdam, is bekend onder de historische merknaam Royal Leerdam en als specialist in voetglazen productie onderdeel van het global concern Libbey Inc. Met vestigingen in USA, Mexico, Portugal, China en Nederland is Libbey de op de op 1 na grootste tafelglas producent ter wereld. Libbey ontwikkelt, produceert en verkoopt allerlei glazen producten in de retail, business to business en food service sector overal ter wereld. De vestiging Leerdam heeft met een Europees distributie centrum te Gorinchem een brede range van producten op voorraad leverbaar voor de Europese markt.

O-I Manufacturing Netherlands BV. Owens-Illinois is ’s werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en de bevoorrechte partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 79 fabrieken in 21 landen. In Nederland heeft O-I drie fabrieken, deze zijn gevestigd in Schiedam, Leerdam en Maastricht. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Zie voor meer informatie www.o-i.com en www.glassislife.com.

Philips Lighting in Winschoten is onderdeel van het concern Philips N.V. dat o.a. consumenten electronica, lampen, communicatie- en medische apparatuur vervaardigt. Philips Lighting is gespecialiseerd in kwarts- en speciale glassoorten en glaskorrels. In 2016 is Philips Winschoten overgenomen door Qsil.

PPG Industries is een wereldwijd opererende leverancier van coatings, glas, glasvezel en chemicaliën. De multinational heeft meer dan 100 fabrieken , verspreid over meer dan 20 landen en biedt werkgelegenheid aan meer dan 30.000 mensen. Eén van de glasvezel fabrieken staat in Westerbroek, nabij Hoogezand in de provincie Groningen. PPG Industries Fiber Glass bv fabriceert op die locatie gesneden glasvezels voor de versterking van kunststoffen. Deze composieten zijn terug te vinden in verschillende alledaagse toepassingen zoals auto’s, wasmachines, elektrisch gereedschap en vliegtuigen, omdat het sterk, duurzaam en licht van gewicht is en daarmee een goede vervanging van staal en aluminium. In 2016 is PPG Hoogezand overgenomen door NEG

AGC Flat Glass Nederland is tot en met 2015 lid geweest en onderdeel van AGC Europe en van de Japanse Asahi Glass Company, wereldleider op vlakglasgebied. In Europa zijn ruim 100 productievestigingen en werken ca. 15.000 mensen, van wie bijna 800 in Nederland. AGC produceert en verkoopt zowel basisglas (vlakglas, gecoat glas, figuurglas, gelaagd glas, solarglas en spiegels) als veredeld glas (alle typen buitenbeglazing en interieurglas, glas bepaalde industriële sectoren, brandwerend glas) alsmede alle typen autoglas.

In Nederland vinden de verkoopactiviteiten en de verwerking van glas tot veredelde producten plaats in diverse vestigingen. De basisproductie van vlakglas zelf is in Tiel, deze vestiging is anno 2013 stilgelegd en niet meer herstart. Zie www.YourGlass.nl voor informatie over glasproducten voor de bouw en interieurbouw.