VNG Leden

De VNG leden produceren zeer uiteenlopende glasproducten en halffabrikaten. Allen zijn onderdeel van grote internationaal opererende concerns


Ardagh Group gevestigd in Luxemburg is marktleider in de verpakkingsindustrie met 100 fabrieken in metaal, glas en andere technieken in 25 landen wereldwijd. Ardagh Group heeft 18.000 werknemers, produceert ongeveer 26,6 miljard verpakkingen per jaar en heeft een wereldwijde omzet van meer dan 4,1 miljard Euro. Ardagh Group maakt prijzen-winnende glasverpakkingen voor enkele zeer bekende merken op gebied van voedsel, drank en farmaceutische markten. In Europe heeft het 20 fabrieken waarvan er 2 in Nederland zijn gevestigd: Dongen en Moerdijk.

Saint-Gobain Isover levert innovatieve isolatiematerialen die worden toegepast in onder meer de woningbouw, utiliteitsbouw, metaalbouw, prefab houtbouw en door de doe-het-zelver. Isover maakt deel uit van de Franse multinational Saint-Gobain, welke actief is in 64 landen en waar anno 2009 ca. 190.000 werknemers werkzaam zijn. De missie van Isover is om thermische, akoestische en brandveilige isolatie-oplossingen te ontwikkelen die zorgen voor een comfortabele, energie-efficiënte en duurzame leefomgeving.


Leerdam Crisal Glass te Leerdam, is bekend onder de historische merknaam Royal Leerdam en als specialist in voetglazen productie overgenomen door Leerdam Crisal Glass van het global concern Libbey Inc. in 2022. Gevestigd in Leerdam produceert dit bedrijf hoge kwaliteit drinkglazen met wereldklasse smelt- en vormgeeftechnologie in de traditie van Leerdam als glasstad van Nederland

 


O-I Manufacturing Netherlands BV. Owens-Illinois is ’s werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en de bevoorrechte partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 79 fabrieken in 21 landen. In Nederland heeft O-I drie fabrieken, deze zijn gevestigd in Schiedam, Leerdam en Maastricht. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Zie voor meer informatie www.o-i.com en www.glassislife.com.

Qsil Nederland B.V. Qsil Nederland B.V. is een producent voor hoogwaardige kwarts- en speciaalglas produkten in de vorm van buizen en staven. De produkten zijn bestemd voor de verlichtingsmarkt (segmenten automotive, HID, UHP en UV), en voor non-lighting toepassingen (zoals halfgeleiders en optische vezels)

Het bedrijf is gevestigd aan de H.M. Brouwerstraat 1 in Winschoten 9672 AG Winschoten en is in 2016 overgenomen van Philips Lighting. Het moederbedrijf is gevestigd in Langewiesen (Duitsland, Thüringen). De website van het moederbedrijf, QSIL International is te vinden op : www.qsil.com. Om contact op te nemen met QSIL Nederland B.V. kunt U een e-mail sturen naar info.nl@qsil.com

 

 

Nippon Electric Glass is een wereldwijd opererende leverancier van display glas, speciaal glas en glasvezels. NEG’s basis is vanuit Japan uitgebreid naar productielocaties in Azië, Europa en Noord-Amerika. In Nederland heeft NEG een vestiging in Westerbroek, nabij Hoogezand in de provincie Groningen. Op deze locatie worden gesneden glasvezels geproduceerd, zogenaamde chopped strands. De vezels worden o.a. toegepast in de versterking van kunststoffen en zijn terug te vinden in verschillende alledaagse toepassingen zoals auto’s, wasmachines, elektrisch gereedschap en vliegtuigen. Het is sterk en licht en helpt daardoor mee aan verduurzaming in materiaaltoepassingen als lichtgewicht vervanger van staal en aluminium.