Over VNG

De Vereniging van Nederlandse Glasfabrikanten (VNG) behartigt al meer dan 50 jaar de belangen van de primaire glasindustrie in Nederland

Spreekbuis

De VNG vormt de spreekbuis van de Nederlandse primaire glasindustrie naar overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en andere stakeholders. De primaire glasindustrie bestaat uit bedrijven die op industriële schaal grondstoffen tot glas smelten en dit verwerken tot halffabricaten of eindproducten als verpakkingsglas, tafelglas, glaswol, vlakglas, glasvezel en speciaal- en kwartsglas.

De VNG is betrokken bij de totstandkoming van het milieu- en energiebeleid en regelgeving op nationaal en Europees niveau en is vertegenwoordigd in de netwerken van onder meer VNO-NCW MKB Nederland, de Glass Alliance Europe en de hierin verenigde Europese sectorale brancheorganisaties FEVEGlass for EuropeGlass Fibre Europe.

Kennis, innovatie en onderzoek

De VNG leden hebben een technisch comité NCNG opgericht waarin kennis, innovatie en onderzoek op gebied van glastechnologie op topniveau gehouden wordt. Energiebesparing en verlaging van emissies zijn hierin zeer belangrijke speerpunten.

Privacyverklaring

Lees hier de privacyverklaring van de VNG